MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zwykłe produkty mleczne zawierają laktozę (naturalny...
fot. oksun70/123RF

Leczniczy napój z Kaukazu orzeźwi i poprawi trawienie. Poznaj 7 korzyści ze spożywania kefiru

Kefir ma niską zawartość laktozy

Zwykłe produkty mleczne zawierają laktozę (naturalny cukier). Wiele osób, zwłaszcza dorosłych, nie trawi prawidłowo laktozy, co nazywamy nietolerancją laktozy.

Bakterie kwasu mlekowego w sfermentowanych produktach mlecznych (takich jak kefir i jogurt) przekształcają laktozę w kwas mlekowy, przez co mają znacznie niższą zawartość laktozy niż mleko. Dzięki zawartym enzymom mogą pomóc jeszcze bardziej rozłożyć laktozę.

Zobacz również

Zalane posesje, pożar od pioruna po burzy nad Ostrowcem [ZDJĘCIA]

Zalane posesje, pożar od pioruna po burzy nad Ostrowcem [ZDJĘCIA]

Remonty ulic w Radomsku. Miasto ogłasza przetarg na naprawę czterech dróg. ZDJĘCIA

Remonty ulic w Radomsku. Miasto ogłasza przetarg na naprawę czterech dróg. ZDJĘCIA

Polecamy

Dlaczego seks boli w pozycji od tyłu? Ekspertka wyjaśnia

Dlaczego seks boli w pozycji od tyłu? Ekspertka wyjaśnia

Marzysz o egzotycznych wakacjach? Poznaj 4 rajskie wyspy, które warto odwiedzić latem

Marzysz o egzotycznych wakacjach? Poznaj 4 rajskie wyspy, które warto odwiedzić latem

Spędzamy tak już w sumie ponad 100 dni w roku. Jak mądrze wykorzystać czas online?

Spędzamy tak już w sumie ponad 100 dni w roku. Jak mądrze wykorzystać czas online?