MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wiele składników odżywczych zawartych w szparagach jest...
fot. Pixabay

Surowe szparagi nadają się do jedzenia? Komu mogą zaszkodzić? Sprawdź najważniejsze informacje o tym przysmaku!

Czy szparagi trzeba gotować?

Wiele składników odżywczych zawartych w szparagach jest wrażliwych na obróbkę termiczną. To chociażby witamina C i witaminy z grupy B 1 i 9. Nie oznacza to jednak, że po podgrzaniu szparagi będą ich zupełnie pozbawione. Nie! Pod warunkiem, że ich nie rozgotujemy.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 12.05 w Szczekocinach

Przegląd tygodnia od 12.05 w Szczekocinach

Tygodniowy przegląd prasy w Nałęczowie, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Nałęczowie, (12.05-18.05.2024)

Polecamy

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”